, Вирішити рівняння x / 3 + x / 2 = x / 6 + 1

, вирішити рівняння x / 3 + x / 2 = x / 6 + 1

  • Х / 3 + х / 2 = х / 6 + 1
    2х / 6 + 3х / 6 = х / 6 + 1
    2х + 3х = х + 6
    5х = х + 6
    5х-х = 6
    4х = 6
    х = 6: 4
    х = 1,5
  • Наводимо до спільного знаменника 6 і відпускаємо його
    2x + 3x = x + 6
    5x-x = 6
    4x = 6
    x = 64
    x = 1,5
Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

61 − 60 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: